Ασημακοπούλου: Κοροϊδεύει τους πάντες για το πώς ήρθαν στα χέρια της οι λίστες των mail

Προχθές έλεγε ότι τα μάζευε πέντε χρόνια σήμερα ότι τα ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών

Συνεχίζει να εμπαίζει όλους όσοι έλαβαν στο μέιλ τους την προεκλογική διαφημιστική καμπάνια της, ενόψει ευρωεκλογών,  η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς με συνέντευξή της την Κυριακή στον ΣΚΑΪ 100,3 υποστήριξε ότι δεν περιήλθε στα χεριά της η λίστα των ανθρώπων οι οποίοι γράφονται στο σύστημα για την επιστολική ψήφο, καθώς «αυτό θα ήταν μια έκνομη ενέργεια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε:

Απόδημοι καταγγέλλουν την Ασημακοπούλου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων – Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ

“Φανταστείτε να είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ” – Ο Σ. Κασσελάκης για Α.Μ. Ασημακοπούλου: Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών;

Δημοσιογράφος των New York Times εκθέτει την Ασημακοπούλου της ΝΔ: Από το mail που είχε μόνο το ΥΠΕΣ μου έστειλε η ευρωβουλευτής

Ασημακοπούλου: Στην Κομισιόν η υπόθεση της μαζικής διαρροής δεδομένων εκλογέων και κατάφωρη παραβίαση του ΓΚΠΔ

Η Αννα Μισελ Ασημακοπούλου προσπάθησε να εξηγήσει τα… ανεξήγητα υποστηρίζοντας ότι ως υποψήφιοι, όλοι οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαιούνται να ζητήσουν επισήμως και να πάρουν από το υπουργείο Εσωτερικών μια λίστα του εκλογικού καταλόγου.

Βέβαια, λίγες ημέρες νωρίτερα υποστήριζε ότι τα ονόματα τα μάζεψε μόνη της τα τελευταία 5 χρόνια. 

«100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές το γραφείο μου απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους, όπως πράττω πάντοτε σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018» είχε γράψει σε ανάρτηση της.

«Αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε μια λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό».

Κατηγορώντας πάλι τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη δική της απαράδεκτη στάση, είπε: «Κάποια κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι αυτό που έκανα εγώ έχει σχέση με την επιστολική ψήφο , δεν έχει», όπως ισχυρίστηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ανάλογη παρέμβαση έκανε και στο Mega.

Εκεί ισχυρίστηκε ότι έφερε και… δικηγόρο που την έχρισε υπεύθυνη για συμμόρφωση με τον σχετικό νόμο για τα προσωπικά δεδομένα.

«Από το 2018 ισχύει ένας κοινοτικός κανονισμός, ο κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αυτός ο κανονισμός, όταν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, έφερα ανθρώπους στο γραφείο μου και έκαναν συμμόρφωση. Μου έφτιαξαν manual και έχω δικηγόρο υπεύθυνη για συμμόρφωση. Μας φέρνουν λίστες και επικοινωνούμε ανά τακτά διαστήματα με κόσμο. Στείλαμε σε λίστες αποδεκτών που έχουν έρθει στο γραφείο μας νομίμως», υποστήριξε, παρότι επωνύμως πολλοί χρήστες στα social media υπογραμμίζουν πως έλαβαν email χωρίς να έχουν δώσει ουδέποτε τα στοιχεία τους».

Η ευρωβουλευτής επέμεινε λέγοντας: «Γυρίζω όλη την Ευρώπη, μου στέλνουν τις κάρτες τους, μου στέλνουν λίστες επειδή επισκέφτηκα τον σύλλογό τους και είπαν ότι θα ήθελαν τα μέλη τους να επικοινωνήσω. Από τον κανονισμό έχεις την υποχρέωση όταν έρχεται η λίστα στα χέρια σου νόμιμα να στέλνεις ένα πρώτο email που λέει αν θέλουν να επικοινωνώ μαζί τους να πατήσουν ένα μεγάλο κουμπί που γράφει «Εγγραφή». Όλοι αυτοί που πήραν τα mail έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, εάν δεν εγγραφούν δεν θα τα ξαναενοχλήσω ποτέ».

Υποστήριξε μάλιστα πως αυτές τις ημέρες υφίσταται «ένα απίστευτο bullying» και επέμεινε: «Λειτουργώ το γραφείο μου και τα δεδομένα στο γραφείο μου σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό λειτουργείας. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Εάν μου πει κάποιος σε έναν έλεγχο ότι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικά, θα το κάνω βεβαίως».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί